Híreink

2021. június 30-ig meghosszabbítják a hitelfelmondási tilalmat és a hiteltörlesztési moratóriumot2020. Október 22. 13:50

A törvény célja, hogy egyes kiemelt társadalmi csoportok (például nyugdíjasok, a gyermeket nevelő szülők, az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak) számára a hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségére vonatkozó hiteltörlesztési, fizetési moratórium továbbra is fennmaradjon, illetve a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálása.

 

Elolvasom a teljes hírt

NYAKUNKON AZ E-FIZETÉS HATÁRIDEJE2020. Október 22. 13:43

2020. október 20.

A kereskedelmi törvény módosítása után jövő januártól minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési megoldást vásárlói számára. Milyen lehetőségekkel élhet az érintett, nagyjából 60 ezer kereskedő, milyen változást hozhat az üzletmenetben az e-fizetés?

 

Elolvasom a teljes hírt

A számlakibocsátás határideje (I. rész)2020. Október 21. 09:13

Közismert ténynek számít, hogy idén júliusban 15 napról 8 napra változott a számlakibocsátás határideje. Az azonban már kevésbé közismert, hogy ez a határidő nem minden egyes ügylet bizonylatolására vonatkozik. Időnként pedig az is előfordul, hogy már az sem egyértelmű, mikortól is kell számítani az említett 8 napot.

 

Elolvasom a teljes hírt

ÚJABB FÉL ÉVIG MEGHOSSZABBÍTOTTÁK A HITELMORATÓRIUMOT2020. Október 21. 09:07

A módosítás érintettjei a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, munkanélküliek, közmunkások, s azok a vállalkozások, amelyeknek a bevétele jelentősen csökkent.

 

Elolvasom a teljes hírt

Erősen csökkentek a felnőttképzők adminisztrációs terhei2020. Október 16. 11:37

Az új felnőttképzési törvény nyomán 90 százalékkal csökkent az az idő, amelyet a felnőttképzést végző szervezeteknek adminisztrációra kell fordítaniuk - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Elolvasom a teljes hírt

Óriási változás jön a cégek adózásában2020. Október 16. 11:34

Forradalmi változás lép hatályba január elsején az online számla adatszolgáltatási rendszer 3.0-ás verziójának bevezetésével. 

 

Elolvasom a teljes hírt