Híreink

Radikális új szabályok a közös tulajdon megszüntetésére2020. Augusztus 06. 15:30

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetését szabályozó új törvény célja a még mindig igen jellemző földtulajdoni forma, az osztatlan közös tulajdon sajátosságaiból eredő, nehezen kezelhető tulajdoni és használati viszonyainak egyszerűsítése.

 

Elolvasom a teljes hírt

Félúton a régi és új tb-törvény között2020. Augusztus 06. 15:26

A július 1-étől hatályos új Tb-törvény több ponton is felveti az átmenet lehetőségét a régi és új szabályozás vonatkozásában. Ilyen lehet például, amikor díjazás ellenében munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban a biztosítási jogviszony elbírálására utólag kerül sor. Rövid cikkünk ismerteti, hogy milyen esetekben kell még az átmeneti szabályokat alkalmazni.

 

Elolvasom a teljes hírt

Óriási dologra készül a kormány az államkincstárral2020. Augusztus 06. 15:19

Csütörtöktől Márton Péter miniszteri biztosként felel a 2022. május 31-ig szóló feladatért, melynek célja a Magyar Államkincstár stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítése.

 

Elolvasom a teljes hírt

Brutális forgalom a Balatonon: dugig vannak a szálláshelyek2020. Augusztus 06. 15:15

A Balatonon több mint 10 százalékponttal nőtt a foglalási érték a tavalyihoz képest, különösen az apartmanok, nyaralók irány nőtt meg a kereslet a szállodákkal szemben. Mindeközben a fővárosból meglepő adatok érkeztek az idelátogató külföldiek száma tekintetében, júliusban Budapestet összesen 75 ezer turista látogatta meg, a 40 százalékuk belföldről, 60 százalékuk külföldről érkezett.

 

Elolvasom a teljes hírt

Jövőre már tényleg elfelejthetjük a készpénzt - Januártól fontos változás jön2020. Augusztus 06. 15:11

Januártól változik a szabályozás: immár egyetlen, online pénztárgéppel rendelkező kereskedő sem utasíthatja el, ha készpénz nélkül akarunk fizetni. A Pénzügyminisztérium meghosszabbítja kedvezményes bankkártya-terminál telepítési programját.

 

Elolvasom a teljes hírt

Népi építészeti értékek megújulását támogató szakmai előkészítésre és épületfelújításra igényelhető támogatás pályázat2020. Augusztus 05. 15:30

A népi építészeti emlékek és a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvása, megőrzése, fenntartása érdekében a Népi Építészeti Program folytatásáról szóló 1021/2019. (II. 6.) Korm. határozatban foglalt kormányzati szándékkal összhangban – veszélyeztetett népi építészeti örökségünk, a népi műemlékek, a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvása, megőrzése, fenntartása érdekében – a Népi Építészeti Program támogatást nyújt egyedi védelem alatt álló népi építészeti emlékek helyreállításához.

Elolvasom a teljes hírt