Híreink » Barcs 2014-2020-ra szóló Integrált Településfejlesztési Stratégiája2015. Február 09. 15:22

Barcson megtartotta első ülését a „Dél-Dunántúli Operatív Program - Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban – Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” című pályázat keretében létrejött munkacsoport.

Barcs 2009-ben készítette el Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS), amely a 2007-2013-as Európai Uniós programozási időszak fejlesztési elképzeléseit ölelte fel. Az azóta eltelt közel 5 év azonban mind a gazdasági, mind a társadalmi környezetben jelentős változásokat hozott nem csak a város, hanem az ország és az Unió életében is.

Mindezek hatására Barcs Város Önkormányzata a Belügyminisztérium támogatásával úgy határozott, hogy 2015 I. félévében felülvizsgálja a korábban elkészült stratégiát. A tervezés során a lakossággal, a civil és gazdasági szereplőkkel együttműködve, szakértők bevonásával, széles körű párbeszéd során kerül meghatározásra és kidolgozásra Barcs 2014-2020-ra szóló Integrált Településfejlesztési Stratégiája.

A munkacsoportban Kocsis Tibor irodavezető révén a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány is képviselteti magát.

Vissza a hírekhez