Híreink » ÚJRA ELÉRHETŐ A FIX KAMATOZÁSÚ MIKROHITEL2018. November 28. 09:57

Partnerszervezetünkkel, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal együttműködésben újra elérhető az SMVKA Irodáiban a méltán népszerű, 10 évre is felvehető max. 10 millió forint összegű mikrohitel.

3-b.jpg

A PROGRAM CÉLJA

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány az országos megbízotti hálózatát képező Helyi Vállalkozói Központok közreműködésével a kis- és középvállalkozások fejlesztése, valamint tevékenységük támogatása érdekében működteti a Mikrohitel Programot.

 

A HITEL KONDÍCIÓI

 

A hitel felhasználható:

  • üzleti célú ingatlan vásárlására, saját vagy bérelt üzlethelyiség felújítására, korszerűsítésére, bővítésére, átalakítására
  • gépek, berendezések, járművek vásárlására (kivéve közúti teherfuvarozási célra), vagy akár a vállalkozás tevékenységéhez szükséges személygépjármű vásárlására
  • gazdasági tevékenység elindításához
  • tevékenség bővítéséhez, a meglévő tevékenység fejlesztéséhez
  • alapanyag, árukészlet, üzemanyag vásárlásához

beruházási hitel legfeljebb 50%-a forgóeszköz beszerzésére is fordítható, amennyiben a forgóeszköz aránya meghaladja az 50%-ot, a hitel forgóeszköz hitelnek minősül. 

 

A hitel összege:

A mikrohitel felső összeghatára 10.000.000 Ft.

 

A hitel futamideje:

A hitel futamideje beruházási hitel esetén maximum 10 év, forgóeszköz hitel esetén max. 3 évig terjedhet.

 

Türelmi idő:

 12 hónap adható, amely időszak alatt csak a hitel kamatát kell fizetni.

 

A hitel folyósítása:

A hitel 100 %-a a későbbi elszámolás kötelezettsége mellett finanszírozható. Az Üzleti Tervben vállalt beruházás, illetve fejlesztés megkezdésének igazolására a hiteligénylés beadásának dátumát követően keletkezett számlák és egyéb bizonylatok fogadhatók el.

 

Saját erő:

A konstrukció nem igényel önerőt.

 

Kamat:

Fix évi 3,9%, a futamidő végéig. Nincs folyósítási, kezelési és egyéb költség.

 

 

A hitel felhasználásának határideje:

A hitelt a hiteligénylés jóváhagyásától számított két hónapon belül fel kell használni. Ellenkező esetben a hitel megszűnik, hacsak az időtartamot a ZMVA meg nem hosszabbítja.

 

Biztosíték:

A hitel biztosíték ellenében kerül folyósításra: ingatlanon alapított jelzálogjog, valamint a vállalkozás tulajdonosa(i)nak készfizető kezességvállalása mellett. Bővebb tájékoztatást kérjen személyesen az SMVKA irodáiban!

 

 

OMA termékleírás 2017.docx

 

 

Vissza a hírekhez