B Light

 


B LIGHT_logo za ppt_01.jpg

 B LIGHT KONSTRUKCIÓ 

INTERREG_LOGO_HU.jpg

huhr_logo_HU_small.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A Somogy, Zala és Baranya megyei mikro-, kis- és középvállalkozások horvát partnercégekkel köthetnek partneri kapcsolatot.

Videó megtekintése
 


 

A PROGRAMRÓL

A  PROJEKTRŐL – A B LIGHT KONSTRUKCIÓ

 A Beneficiary Light Konstrukció (The Beneficiary Light Grant Scheme, BLGS) egy vállalkozásfejlesztési támogatási konstrukció, amelyet speciálisan az „Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020” – programra terveztek.

 

POTENCIÁLIS PÁLYÁZÓK

 

Light Partnerek – az együttműködő vállalkozók

A Light Partnerek azok a kedvezményezett KKV-k, amelyeket egy kiválasztási folyamaton keresztül választanak ki arra, hogy a Konstrukcióból támogatást kapjanak.

A Light Partnernek a 651/2014/EU Rendelet 1-es mellékletében meghatározott kis- és középvállalatok (KKV-k) kategóriájába kell tartoznia.

Mindegyik Light Partnernek kell, hogy legyen bejegyzett székhelye, vagy fiókja a program területén (NUTS III szintű megyék) és ott kell tevékenységet végezniük:

magyar oldalon:

- Zala megye (HU223)

- Somogy megye (HU232)

- Baranya megye (HU231)

horvát oldalon:

- Međjimurska megye (HR 046)

- Koprivničko-križevačka megye (HR 045)

- Virovitičko-podravska megye (HR 048)

- Osječko-baranjska megye (HR 04B)

- Varaždinska megye (HR 044)

- Bjelovarsko-bilogorska megye (HR 047)

- Požesko-slavonska megye (HR 049)

- Vukovarsko-srijemska megye (HR 04C)

A Light Projektben megvalósuló tevékenységét a fenti programterületen kell kifejteniük a Kedvezményezetteknek. Ha a Light Partner székhelye nem a fenti programterületen került bejegyzésre, csak a fiók szervezete, úgy a Light Partner fiók szervezetének a Light Koncepció benyújtásától számított minimum egy éve kell működnie a programterületen (a cég bejegyzési dokumentumai alapján).

 

Partnerségi követelmények

Egy Light Projekt legalább 2 együttműködő Light Partnerből kell, hogy álljon; a Light Partnerek maximum száma 4. Mindegyik Light Projektnek legalább egy partnert kell tartalmaznia a határ mindkét oldaláról.

 

A Light Projektben minimálisan elvárt együttműködési szint három fő elemet jelent:

- A résztvevők hozzanak létre egy határon átívelő új, közös technológiát, hozzáadott értéket;

- Építsenek ki egy határon átívelő ellátó hálózatot;

- és/vagy lépjenek be közösen külföldi piacra.

 

A támogatás jellemzői

A B Light projektből finanszírozott EU hozzájárulás, vissza nem térítendő támogatásnak számít.

Az elszámolható költségek maximum 75%-át lehet támogatásként lehívni a B Light Konstrukció keretein belül, a fennmaradó összeg a Light partnerek saját hozzájárulása.

A saját forrást bármilyen pénzügyi forrásból lehet biztosítani (pl.: folyószámlán elhelyezett pénzből, banki kölcsönből), kivéve más Európai Uniós vagy nemzeti társfinanszírozásból származó támogatásból.

A Light Projektek Light Partnerekre kivetített minimum és maximum kerete:

Teljes költség Maximum ERFA támogatás (75%)

Minimum per Light Partner EUR 40,000 EUR 30,000

Maximum per Light Partner EUR 160,000 EUR 120,000

 

PÁLYÁZÁS ÉS KIVÁLASZTÁS

A Light Projekteket nyílt eljárásban, pályázat útján választják ki (Felhívás a Light Projekt Javaslatok benyújtására). A benyújtás a B Light Platform online felületén történik. A Light Projekt Javaslatot az együttműködő KKV-k közösen készítik el. A tartalmi értékelést követően a Light Projekt Javaslat végső benyújtási határidejétől számított 60 napon belül Kiválasztási Bizottsági ülésre kerül sor.

 

HOGYAN TALÁLHAT PROJEKT PARTNERT?

B Light Web Platform a legegyszerűbb módja a partnerkeresésnek. Itt nyújthatja be Light Projekt Javaslatát is.

A KKV adatbázisban való keresés lehetőséget nyújt, hogy számos kritérium alapján (vállalkozás mérete, helye, üzleti szektor, stb.) szűrve partnert keressen közös projekt-javaslat elkészítéséhez, partnerség kialakításához. Minden vállalkozás bemutatkozik a „Szervezeti információ” és az „Együttműködési Profil” menüpontok alatt, ahol a partnerségi kérések és javaslatok találhatók.

Ha szeretné vállalkozásának profilját bemutatni, kérem, regisztráljon ezen a felületen a „Regisztráció” gomb megnyomásával.

Ha szeretné cégének profilját a Platformon elérhetővé tenni kérem, keresse fel az alábbi kontaktot:

 

Kocsis Tibor

+3630/956-16-93

 

Letölthető dokumentumok:

 

 

 

Részletes információk a B Light Projekt honlapján: 

https://blighthuhr.eu/

 

 

Megjegyzés: A jelen honlap az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. A honlap tartalma kizárólag a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány felelősségi körébe tartozik. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg V-A CBC Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik.