EcoInn Danube

 

Az EcoInn konzorciumát 12 ország összesen 16 szervezete alkotja Szlovákiából, Bulgáriából, Szlovéniából, Németországból, Magyarországról, Csehországból, Horvátországból, Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, Szerbiából, Romániából és Montenegróból. A projekt teljes költségvetése 2.126.924,97 euró, melyből az Európai Regionális Fejlesztési Alap 1.587.447,2 a Határon Átnyúló Együttműködési Program(IPA) pedig 220.439 eurót finanszíroz.

A tervek szerint a projekt eredményeképp bővül az együttműködés a kutatók, a fejlesztők és a vállalatok  között, létrejön egy olyan virtuális platform, amelyen a cégeknek lehetőségük lesz bemutatni környezeti problémáikat, a kutatók pedig megoszthatják ökoinnovatív ötleteiket és megoldásaikat. A projekt keretében „Zöld innovációs gyakorlati képzés” néven egy fórum is megrendezésre kerül, ahol a zöld megoldásokkal foglalkozó befektetők, start-up vállalkozások, fejlesztők és kutatók előadhatják ötleteiket, problémáikat, valamint kapcsolatokat építhetnek. A program olyan nyári egyetemek szervezését is tartalmazza, amelyek a hallgatók bevonásával a korai fázisú innovációk elősegítését célozzák, segítséget nyújtva a résztvevőknek, ötleteik gyakorlatba való átültetéséhez. A projekt további célja, hogy felhívja a figyelmet a környezeti kihívásokra, az öko megoldások fontosságára a megújuló energiák, azenergiatakarékosság és hatékonyság területén.

 

Az EcoInn Danube projekt keretében elkészült a Duna régió közös stratégiája, amely teljes áttekintést mutat az az ökoinnováció környezetének elemzéséről az EcoInn konzorciumának 12 partnerországában. Országonként elkészítésre kerültek: a Nemzeti SWOT jelentések, az Országos Jelentések az akadályokról és lehetőségekről, valamint a Nemzeti Jelentések az ökoinnováció támogatására vonatkozó meglévő struktúrákról.

 

A nemzeti jelentéseket az alábbi linken olvashatja: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/ecoinn-danube/section/analyses-strategies

 

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

 

standard logo image - EcoInn Danube.png