Híreink » Az 1000. Somogy megyei mikrohitel kihelyezése2015. Május 12. 14:49

Az 1000. Somogy megyei mikrohitel kihelyezése alkalmából ünnepi rendezvényt tartott az SMVKK a kaposvári Inkubátorházban.

Rendezvényünkön Jakó Gergely Kaposvár Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a somogyi kisvállalkozásoknak a 2014-2020 programozási időszak alatt kell felkészülniük arra, hogy EU fejlesztési források nélkül is tartósan versenyképesek maradjanak.  Borhi Zsombor Kaposvár alpolgármestere Kaposvár adottságaira utalva kifejtette, hogy a kaposvári vállalkozásoknak elsősorban az agrárium, az idegenforgalom és a gépipar területén mutatkozó potenciálok kihasználása jelenti a fő lehetőséget, amelyhez számít a Vállalkozói Központ partnerségére.  

Mikrohitelek: A kezdő vállalkozások egyik fő problémája a tőkehiány. Országosan a kezdő vállalkozások hiteligényének 80%-át a Vállalkozói Központok elégítik ki. Így van ez Somogy megyében is.

A Somogy Megyei Vállalkozói Központ az elektronikus hitel nyilvántartási rendszer bevezetése, azaz 2000 óta, 1000 ügyfélnek összesen 5.175.000.000 Ft mikrohitelt folyósított. A jelenleg is élő hitelállomány közel 2.5md Ft-ot tesz ki.

 

Mikrohiteleinket elsősorban fejlesztésre, másodsorban pedig forgóeszköz-finanszírozásra fordították a kkv-k. A banki feltételeknél kedvezőbb kondíciókkal rendelkező hiteleket, a Somogy megyei vállalkozások szívesen veszik igénybe.

Kedvező kamatok és bírálati feltételek  hozzájárultak a nagyszámú kihelyezéshez. A 2007-13-as időszakban az egyik legnépszerűbb vállalkozásfejlesztő  - Kombinált Mikrohitel programban - is részt vett a Vállalkozói Központ, melynek keretében 730 000 000Ft  vissza nem térítendő támogatáshoz juttattuk a Somogy megyei vállalkozásokat.

 

Vissza a hírekhez