Híreink » Egyetlen fillért sem hagyunk veszni az uniós forrásokból2015. Március 27. 12:32

Tavaly csaknem megduplázódott az európai uniós források kifizetésének összege 2012-höz képest: 2014-ben 1840 milliárd forint került kifizetésre. Idén összesen 2263 milliárd forinttal kalkulál a kormány, hogy hazánk egyetlen forintot se veszítsen a most záruló uniós költségvetési ciklusban elérhető forrásokból.

Errről a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára egy szakmai konferencián beszélt. Csepreghy Nándor elmondta, a következő uniós programozási időszakban a fő cél hazánk versenyképességének megalapozása.

Míg 2012-ben Magyarország ezermilliárd forintot volt képes kifizetni a rendelkezésre álló európai uniós forrásokból, 2013-ban 1700-at, a múlt évben pedig már 1840 milliárd forintot. Idén 2263 milliárd forint kifizetése a cél, legalábbis ebben az értékben kell számlákat befogadnunk ahhoz, hogy hazánk egyetlen forintot se veszítsen a 2007 és 2013 közötti költségvetési időszakra vonatkozó keretösszegből – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaság EU-pályázatok: Zárás előtt, nyitás után című konferenciáján ma délelőtt.

 

Részletesebben az alábbi linken található cikkben:

Forrás:

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/europai-unios-fejlesztesekert-felelos-allamtitkar/hirek/a-korabbinal-sokkal-inkabb-felhasznalobarat-lesz-az-unios-palyazatok-rendszere

 

Vissza a hírekhez