Híreink » Elárulta a kormány, hogy milyen pályázatok jönnek idén!2014. Szeptember 18. 08:53

Közel 70 milliárd forintnyi keretösszegben hirdet meg még idén a Széchenyi 2020 program keretében pályázatokat a kormány, és az Európai Bizottságról hullámszerűen érkező kifizetések miatt átmenetileg jelentősen, 200 milliárd forinttal meg kell emelni az egyik költségvetési sor keretösszegét - derül ki tegnapi dátummal kiadott két kormányhatározatból. A jelek szerint a vállalkozók által nagyon várt eszközbeszerzési és telephely-fejlesztési pályázatok idén mégsem "jönnek ki", igaz egyáltalán nem biztos, hogy a most megjelent pályázati lista lesz a végleges az idei évre.

Ahogy azt tegnap Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára jelezte: a következő hetekben néhány tízmilliárdos keretösszeggel hirdethet majd meg a 2014-2020-as fejlesztési időszakhoz tartozó pályázatokat a magyar intézményrendszer és ezzel összhangban lévő kormányhatározatok jelentek meg a tegnapi Magyar Közlönyben. Az 1509/2014. (IX. 16.) kormányhatározatban kérte fel Orbán Viktor kormányfő a három illetékes minisztert arra, hogy az alábbi táblázatban összefoglalt tartalom mellett "a 2014-2020-as tervezési időszak keretében az elsőként meghirdetésre kerülő pályázatok megjelentetéséhez szükséges szakmai munkát kezdjék meg".

Bővebben:http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/elarulta_a_kormany_hogy_milyen_palyazatok_jonnek_iden.1.203783.html

Forrás: www.portfolio.hu

 

Vissza a hírekhez