Híreink » Hétfőtől jönnek az új lakossági energiahatékonysági pályázatok2014. Szeptember 18. 08:27

Jövő hétfőtől lesznek elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, amelyek keretében összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára egy mai sajtótájékoztatón.


Ez lesz a menetrend

Szabó Zsolt ismertette: a programsorozat első lépcsőjeként szeptember 22-én, hétfőn az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréjét célzó pályázat jelenik meg az emi.hu oldalon, amelyre egymilliárd forint jut.

Szeptember 25-én jelenik meg a háztartásigép-csere program 627,1 millió forintos keretösszeggel, majd 29-én a nyílászárócsere-pályázatok 1,1 milliárd forinttal. A három programmal összesen 25 ezer háztartást szeretnének elérni.

A mai bejelentés a múlt heti sajtóinformációkat követte, illetve azután érkezett, hogy elindult a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia és az ehhez tartozó környezeti vizsgálati jelentés társadalmi egyeztetése.

További információkért látogasson el az alábbi weboldalra:http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/palyazatok/hetfotol_jonnek_az_uj_lakossagi_energiahatekonysagi_palyazatok.4.203809.html

Forrás: www.portfolio.hu

 

Vissza a hírekhez