Híreink » Itt a lista: ezek a legnépszerűbb OKJ-s képzések2015. Február 20. 10:39

A legtöbben mérlegképes könyvelőnek jelentkeztek az OKJ-s képzések toplistája szerint, de népszerű a raktáros és targoncavezető szakképesítés is.

 

A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. 2014-es adatai alapján összeállította a legnépszerűbb OKJ-s képzések toplistáját: az összesítés alapján a mérlegképes könyvelő képzésre jelentkeztek a legtöbben, ami nem véletlen, hiszen ez az egyik legkeresettebb, jól fizető szakma a hazai munkaerőpiacon.

A lista második helyezettje a társadalombiztosítási ügyintéző, míg a dobogó harmadik fokát a bérügyintéző képzés foglalta el. A negyedik helyre az adótanácsadó, az ötödikre az államháztartási mérlegképes könyvelő, a hatodikra pedig az IFRS mérlegképes könyvelő került. A népszerű képzések közé a közgazdaságiak mellett a raktáros és a targoncavezető tanfolyam került be, a hetedik és a nyolcadik helyen.

Az eredmények azt mutatják, hogy a hallgatók egyre jobban figyelembe veszik, hogy a választott szakmával mennyi ideig tart a munkakeresés, mekkora fizetésre lehet számítani, és milyenek a szakmán belül az előrelépési lehetőségek.

Részletesebben az alábbki linken található cikkben:


Forrás: Eduline

Vissza a hírekhez