Híreink » Kinek kell most társasági szerződést módosítani?2015. Március 04. 08:52

2015. március 15-ig a betéti társaságoknak és a közkereseti társaságoknak kötelező az új Polgári Törvénykönyv szabályai szerinti továbbműködésről határozni. Minden esetben kötelező-e azonban ezzel együtt a társasági szerződés módosítása is?

két évvel ezelőtt lezajlott kötelező cégmódosítási, illetve adatbejelentési hullám után most újra van egy olyan törvényi határidő, amelyre érdemes odafigyelni a cégek egy csoportjának.

Mely cégeknek kell áttérni az új Ptk.-ra?

Az új Polgári Törvénykönyv szerinti működésről azoknak a betéti társaságoknak és közkereseti társaságoknak kell határozni, amelyek 2014. március 15. napja előtt alakultak, és ezt követően még nem került sor náluk cégmódosításra.

Annak a bt.-nek (kkt.-nek), amelynek társasági szerződését valamely változás miatt már a 2015. március 15-öt megelőző 1 év során módosították, most nem kell külön áttérni az új Ptk.-ra, hiszen a korábbi módosítással egyidejűleg ezt már meg kellett tennie.

Természetesen a 2014. március 15. óta újonnan alakult betéti társaságoknak sem kell most semmit tenniük, hiszen e cégek már eleve az új Ptk. szerint alakultak.

 

Részletesebben az alábbi linken található cikkben:

 

Forrás:

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/kinek-kell-most-tarsasagi-szerzodest-modositani/

Vissza a hírekhez