Híreink » MEGKEZDŐDIK A DRB BANKCSOPORT BETÉTESEINEK KÁRTALANÍTÁSA2015. Március 04. 08:38

A holnapi naptól megkezdi és 20 munkanapon belül befejezi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a DRB Bankcsoport betéteseinek kártalanítását. A BUDA Regionális Bank, a Dél-Dunántúli Regionális Bank, a Dél-Dunántúli Takarék Bank, valamint az Észak-magyarországi Regionális Bank ügyfelei egyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő, legfeljebb 30 461 000 forint kártalanítást kaphatnak az OBA-tól, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó. A százezer forintig terjedő kártalanítási összeget házhoz viszi a Magyar Posta, az efölötti összegekről pedig értesítést kapnak a betétesek, amelyből tájékozódhatnak az átvétel módjáról.

Az OBA a holnapi naptól elindítja és 20 munkanapon belül, legkésőbb 2015. március 31-ig befejezi a DRB Bankcsoport betéteseinek kártalanítását, miután a Magyar Nemzeti Bank elrendelte a csoporthoz tartozó bankok felszámolását.

„Az érintett bankok betéteseinek nincs teendőjük, a kártalanítást az OBA-tól automatikusan megkapják. A betéteseket a következő napokban levélben fogjuk értesíteni. A kártalanítással kapcsolatos információkat az országos, valamint a fiókhálózat által érintett megyei napilapokban elhelyezett hirdetmények útján hozzuk nyilvánosságra. Az ügyfelek kérdéseire éjjel nappal hívható telefonos ügyfélszolgálatunk válaszol.” – mondta Fekete-Győr András, az OBA ügyvezető igazgatója.

 

Részletesebben az alábbi linken található cikkben:

 

Forrás:

 

http://www.oba.hu/hu/sajto/133-megkezddik-a-drb-bankcsoport-beteteseinek-kartalanitasa

Vissza a hírekhez