Híreink » Országos Diákvállalkozó Vetélkedő2013. Október 28. 11:52

 A Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztő Konzorcium 2013. szeptemberében hirdette meg a középiskolák 10-12. évfolyamos diákjai részére az Országos „Diákvállalkozó” Vetélkedőt.

A rendezvény célja az volt, hogy felkeltse az érdeklődést a középiskolás tanulók körében a vállalkozásokkal kapcsolatos tudnivalókról. A versenyre országosan 110 csapat nevezett. Az elődöntők megrendezése után, a 12 legjobb csapat jutott a november 9-én Székesfehérváron megrendezett döntőbe.

 A Dél-Dunántúli elődöntő a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány szervezésében bonyolódott le, 2013. októberében.

 

Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 1. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 2. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 3. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 4. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 5. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 6. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 7. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 8. Országos Diákvállalkozó Vetélkedő - Kép 9.

Az elődöntőn a régióból három iskola csapata vett részt, név szerint a pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola, a pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola és a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola.

A verseny a résztvevők visszajelzése alapján is hasznos volt, jó hangulatban zajlott, a diákok felkészültek voltak,

A kaposvári elődöntő, szoros versenyben, a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola csapatának győzelmét hozta, második helyezést ért el a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola csapata, harmadik, a Pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola lett.

A vetélkedőről a Kapos Tv tudósított, amelyet az alábbi linken tekinthet meg: http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2013-10-25/hianycikk_az_iskolakban.html

Vissza a hírekhez