Híreink » Szeptemberben startol, és 6 milliót lehet vele spórolni2015. Február 17. 10:01

Évi 3-6 millió forintot nyerhetnek a kkv-k a duális képzéssel, mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára.

A Napi Gazdaságnak elmondta, hogy nemcsak a multinacionális cégeknek, de a hazai kis- és középvállalatok számára is "unikális" lehetőséget jelent a duális képzés. 

A szeptemberben országosan induló oktatási formának köszönhetően a cégek akár évi 6 millió forintot is meg tudnak spórolni hallgatónként azzal, hogy a tanulókra nem a diploma után kell az integrációs költségeket áldozniuk.

Pénz is jár érte

Azon vállalatok, amelyek maguk nem képeznek szakmunkásokat, szakképzési hozzájárulást fizetnek. Tanulói szerződés esetén a befizetett összegből legalább 450 ezer forintot visszaigényelhetnek. Jövedelemként hetente a minimálbér 15 százalékát kell biztosítani a duális képzésben részt vevő tanulónak, ami havi 67 ezer forintot jelent, ezt az összeget már nem terheli járulék.

A 20–100 fős alkalmazotti létszámmal működő kkv-knak megéri egyetemi hallgatókat foglalkoztatniuk, különösen ha régiónként egy-egy képzési központba tömörülnek, így ugyanis az egyéb járulékos költségeken is "osztozkodhatnak" – írja a lap.

 

Forrás: 

http://www.origo.hu/gazdasag/20150217-szeptemberben-startol-es-6-milliot-lehet-vele-sporolni.html

Vissza a hírekhez