Híreink » Tippek a sikeres 2015-ös pályázatokhoz2015. Március 06. 12:10

A mostani pályázati ciklusban a feltételek szigorúbbak lesznek a múltban megtapasztaltnál: a cégeknek számos számviteli feltételnek kell várhatóan megfelelniük. Aki komolyan gondolkozik abban, hogy pályázaton indulna a jövőben, annak érdemes a 2014-s gazdasági évet úgy zárni, hogy cége meg is feleljen a feltételeknek.

A jóváhagyott operatív programokkal már márciusban sor kerülhet az első pályázati kiírásokra. Az öt operatív programban összesen hatezer milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Magyarországon. A fő feltételek két nagy szempontra bonthatóak: a pályázó vállalkozással kapcsolatos gazdálkodási feltételek, illetve a beruházás helyszíne.

A vállalkozói pályázatok legfontosabb feltételei

  • A cégnek nem lehet köztartozása
  • A társaság saját tőkéje a pályázat benyújtásakor rendelkezésre álló legutolsó évi beszámoló adatai szerint, eléri vagy meghaladja a jegyzett tőke felét.
  • Adott pályázati projektben elszámolható összköltség nem haladhatja meg a pályázat benyújtásakor rendelkezésre álló legutolsó évi beszámoló adatai szerinti nettó árbevétel mértékét.
  • Adott pályázati projektben elszámolható összköltség nem haladhatja meg a pályázat benyújtásakor rendelkezésre álló legutolsó évi beszámoló adatai szerinti mérlegfőösszeget.

 

Részletesebben az alábbi linken található cikkben:

 

Forrás:

 

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/kkv-palyazatok/tippek-a-sikeres-2015-os-palyazatokhoz/

Vissza a hírekhez