Híreink

Elindult az élelmiszerek kötelező akciózása, árleszállítása2023. Június 01. 13:14

Június 1-jétől elindult a kötelező akciózás a kereskedelmi üzletekben a háborús és szankciós áremelkedés miatt megnövekedett élelmiszerárak visszaszorítására.

 

Elolvasom a teljes hírt

Több mint hatmilliárd forintból indul vállalkozóvá válást elősegítő program!2023. Június 01. 13:11

A munkahelyek megvédése és a foglalkoztatottak számának további növelése érdekében a kormány júniustól 6 milliárd forintos kerettel, hazai forrásból elindítja a Vállalkozó Start II. Programot.

Elolvasom a teljes hírt

Vállalkozóvá válást segítő program indul – hatmilliárdos keretösszeggel2023. Május 31. 09:43

A munkahelyek megvédése és a foglalkoztatottak számának további növelése érdekében a kormány júniustól 6 milliárd forintos kerettel, hazai forrásból elindítja a Vállalkozó Start II. Programot – közölte Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Elolvasom a teljes hírt

Most már nagyon oda kell figyelni, milyen áron adunk vagy veszünk termőföldeket2023. Május 24. 12:01

Májustól már csak úgy érdemes földadásvételi szerződéseket kötni, ha a felek figyelembe veszik a helyben szokásos forgalmi értékeket, amelyeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tett közzé.

 

Elolvasom a teljes hírt

Módosult az szja-bevallás és az 1+1%-os rendelkezés benyújtási határideje2023. Május 24. 11:53

2023. május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek az eSZJA-rendszerében – tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A határidő meghosszabbítását a 2023. május 22-ei KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások lassulása, nehézkes elérése indokolja.

Elolvasom a teljes hírt

Ennyi volt: akár idő előtt megszűnhet a kamatstop a vállalkozói hiteleknél?2023. Május 18. 12:24

Egy 2023. május 12-én megjelenő kormányrendelet szerint december végéig meghosszabbították a kamatstopot. Sőt, az intézkedés az ígéretek szerint egészen addig érvényben marad, ameddig a jegybanki alapkamat 10 százalék alá nem csökken. Ezt várja a kormány az év végére. A Bankmonitor számításai szerint a vállalkozói hiteleknél azonban akár hamarabb is eljöhet a kamatstop vége.

Elolvasom a teljes hírt