Híreink

Az ország, ahol megvalósulóban a készpénzmentes társadalom2020. November 23. 15:51

Sok helyen gyorsan csökken a készpénzhasználat aránya, de Svédország jutott el oda, hogy sok bolt már el sem fogadja a bankjegyeket. Vajon miért éppen ők vannak az élen?

 

Elolvasom a teljes hírt

A JÁRULÉKFIZETÉSI ALSÓ HATÁR KÉRDÉSEI2020. November 20. 10:29

2020. július 1-jén lépett hatályba a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetérő szóló 2019. évi CXXII. törvény, vagyis az új tbj tv, amely aztán 2020. szeptember 1-jén csúsztatva bevezette a munkaviszonyban állókra vonatkozóan a járulékfizetési alsó határ fogalmát is.

 

 

Elolvasom a teljes hírt

Elindult az ágazati bértámogatási program2020. November 20. 10:23

A veszélyhelyzettel leginkább érintett vállalkozások utólagosan folyósított bértámogatást igényelhetnek, ha a jogszabályi feltételek teljesülnek. A Kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezetett be a koronavírus-világjárvány gazdasági következményeinek enyhítése érdekében.

 

 

 

 

Elolvasom a teljes hírt

Mit jelent a tényleges főtevékenység?2020. November 20. 10:17

A Kormány a 2020. november 4-én kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezetett be, melyek jellemzően akkor érvényesíthetőek, ha a vállalkozás a rendeletben meghatározott TEÁOR tevékenység(ek)et tényleges főtevékenységként végzi.

 

 

Elolvasom a teljes hírt

Az őstermelők januártól három működési forma közül választhatnak2020. November 18. 14:51

Kedvező adózási feltételeket, csökkenő adminisztrációs terheket és a 21. századi elvárásoknak megfelelő működési környezetet biztosít az őstermelők számára az Országgyűlés által kedden elfogadott családi gazdaságokról szóló jogszabály - közölte kedden az agrárminiszter.

 

 

Elolvasom a teljes hírt

Varga Mihály: 5 milliárdos pályázati keret nyílik a hátrányos helyzetű települések cégeinek2020. November 18. 12:26

Hátrányos helyzetű települések vállalkozásai 5 milliárd forintos keretösszegű pályázaton igényelhetnek támogatást fejlesztések megvalósítására - mondta Varga Mihály, pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött legújabb videójában szerdán.

 

Elolvasom a teljes hírt